- 61 drept i kamper i Hodeida i Jemen

Bildet er tatt fra en video som viser ofre for et av den Saudi-ledede koalisjonens luftangrep i en by nær Hodeida i slutten av oktober. Foto: AP / NTB scanpix
Bildet er tatt fra en video som viser ofre for et av den Saudi-ledede koalisjonens luftangrep i en by nær Hodeida i slutten av oktober. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 61 mennesker er drept i kamper i byen Hodeida i Jemen, ifølge lokale kilder. Mange sårede er fraktet til sykehus utenfor byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helsepersonell i Hodeida opplyste søndag at 43 Houthi-opprørere var drept i løpet av det siste døgnet.

I tillegg var det blitt drept ni medlemmer av styrker som støtter Jemens president Abd-Rabbu Mansour Hadi og den Saudi-ledede koalisjonen i landet. Ytterligere ni krigere alliert med koalisjonen skal ha blitt drept ved et sykehus sør for byen.

Koalisjonen og dens støttespillere forsøker å gjenerobre Hodeida fra de sjiamuslimske Houthiene, som har forbindelser til Iran. I løpet av halvannen uke er over 400 mennesker drept i byen.

Houthi-bevegelsen kontrollerer store områder i Jemen, blant annet hovedstaden Sana.

Konflikten i Jemen, som har pågått siden 2015, har utløst en humanitær katastrofe. Hjelpeorganisasjoner har advart om at millioner av mennesker i landet risikerer å sulte i hjel.

FN mener Jemen står på randen av det som kan bli den verste sultkatastrofen i verden på flere tiår.