Meny

Vakre bilder av verdensrommet:

Se årets beste astrofotoer

Amerikanske Brad Goldpaint vant hovedpremien med bildet han har kalt «Transport the Soul». Bildet vant også i konkurransen «Mennesker og universet». Foto: Brad Goldpaint
Ta en pause og sjekk ut disse vanvittig flotte bildene fra vårt utrolige univers.

Det spraker, stråler og roterer.

Universet og verdensrommet som omkranser oss med sine uendelige dyp, har alltid vært en kilde til fascinasjon.

Det kommer også til uttrykk i dette årets «Insight Investment Astronomy Photographer of the Year 2018» som er den største internasjonale astrofotokonkurransen.

Det er Royal Observatory Greenwich som står bak konkurransen.

Og vinneren er ...

Årets store stjerne er den amerikanske fotografen Brad Goldpaint, som har vunnet fram i kampen mot tusenvis av amatører og profesjonelle fotografer.

Det har han gjort med bildet fra det golde Utah i USA, som du kan se over. På bildet kan man blant annet se Melkeveiens mystiske lys til høyre og Andromedagalaksen til venstre.

– Bildet er et symbol på alt hva det innebærer å være astrofotograf; balansen mellom lys og mørke, de kontrastfylte teksturene og tonene av jord og himmel og den ensomme fotografen som står under et stjerneklart tak av betagende skjønnhet, forklarer en dommerne, astronom og forfatter Will Gater.

Det er også kåret vinnere i ulike sjangre, blant annet nordlys, månen, solen, galakser og så videre.

Du kan se alle vinnerne ved å klikke i galleriet under her:

Dette bildet vant i kategorien «galakser», og det er tatt av australske Steven Mohr. «NGC 3521 – Mysterious Galaxy» har han døpt det. «Selv ikke kunstneres gjengivelser av galakser nærmer seg dette ... dette er ekte vare», sier dommerne. Foto: Steven Mohr

Les også: 

© Videnskab.dk. Oversatt av Lars Nygaard for forskning.no

Populært