Meny

Senatsvalg i Florida og Arizona fortsatt uavklart

Floridas guvernør Rick Scott, som fortsatt ligger an til å bli innvalgt i Senatet, under et folkemøte før mellomvalget tirsdag. Foto: Chris O'Meara / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dager etter mellomvalget er det fortsatt uklart hvem som vant senatsvalgene i Florida og Arizona. Republikanere beskylder demokrater i Florida for valgfusk.

Siden disse valgene er uavklart, er det også usikkert hvor stort flertall Republikanerne kommer til å få i Senatet i Washington.

I Florida har delstatens guvernør Rick Scott, som nå ønsker å bli senator, en svært knapp ledelse over demokraten Bill Nelson.

Både Scott og president Donald Trump hevder det har foregått valgfusk i to fylker med demokratisk flertall. Scott har gitt ordre om en etterforskning av valget som han selv håper å vinne.

Også guvernørvalget i Florida er så jevnt at det kan gå mot omtelling. Etter flere dager med stemmetelling hadde republikaneren Ron DeSantis en ledelse på 0,47 prosentpoeng over demokraten Andrew Gillum torsdag ettermiddag lokal tid.

Gillum erkjente nederlag rett etter mellomvalget tirsdag, men har senere innsett at han likevel har en mulighet til å vinne.

I senatsvalget i Arizona hadde republikaneren Martha McSally lenge en liten ledelse over demokraten Kyrsten Sinema. Men situasjonen endret seg torsdag, da stemmetellingen viste at Sinema hadde oppnådd en hårfin ledelse på 9.000 stemmer.

(©NTB)

Populært