Imelda Marcos dømt for korrupsjon

Filippinenes tidligere førstedame Imelda Marcos er dømt i en av de mange korrupsjonssakene mot henne. Hun risikerer å miste plassen i nasjonalforsamlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Domstolen som fant Marcos skyldig i korrupsjon, har utstedt en arrestordre på kvinnen som var gift med tidligere president Ferdinand Marcos. Det er ventet at hun vil anke dommen for å unngå å bli fengslet og kastet ut av nasjonalforsamlingen.

89-åringen er dømt til mellom seks og elleve år i fengsel for hvert av de sju tiltalepunktene. Hun var tiltalt for brudd på korrupsjonslovene etter at hun overførte over 200 millioner dollar til ulike stiftelser i Sveits på 1970-tallet.

Verken Marcos eller noen av hennes representanter var til stede da dommen ble avsagt. Hun ble også fradømt plassen i den filippinske kongressen, men kan beholde den så lenge en eventuell ankebehandling pågår.

Kvinnen, som i sin tid var nærmest beryktet for sin enorme skosamling, var landets førstedame fra 1955 til 1986. Ektemannen ble avsatt etter et folkelig opprør i 1986 og døde tre år senere.

Personvernpolicy