Meny

3.000 søker etter tolvåring i Sverige

Over 3.000 personer har meldt seg og deltar i søket etter en tolv år gammel gutt med Downs syndrom som er savnet sør i Sverige.

Gutten ble meldt savnet tirsdag etter at han ikke kom hjem fra å ha gått tur med familiens hund i Falkenberg. Politiet har opprettet sak, men sier det foreløpig ikke er noe som tyder på at tolvåringen er utsatt for noe kriminelt.

Organisasjonen Missing People sier rekordmange har meldt seg for å hjelpe til. Ifølge TV 4 er det snakk om over 3.000 personer.

– Grunnen til at så mange slutter opp om dette er nok at Falkenberg er et lite sted, så mange har et forhold til tolvåringen eller kjenner noen som kjenner ham, sier talsperson Jörgen Olsson i Missing People til kanalen.

Det er gjennomført dykk i en elv i området, og det er søkt med helikopter.

– Lokale bedrifter har kommet med suppe og nødvendigheter, og barn har bakt kaker til dem som leter etter gutten. Det er startet en innsamling på Facebook som skal gå til søkearbeid, forteller Olsson og legger til at politiet ønsker tips om forsvinningen.

(©NTB)

Populært