Meny

Demonstrasjoner til støtte for Russland-gransking

«Ingen er hevet over loven» står det på plakaten til en av demonstrantene i Washington. De krever at Robert Mueller får fortsette etterforskningen av mulig russisk innblanding i valget for to år siden. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Demonstranter i flere byer i USA krever at granskingen av mulig russisk innblanding i valget i 2016 skjermes etter at justisminister Jeff Sessions måtte gå.

I New York var flere hundre samlet for å protestere på Times Square. De ropte slagord som «Hold fingrene unna Mueller» og «Ingen står over loven» før de marsjerte nedover på Manhattan.

Spesialetterforsker Robert Mueller etterforsker mulig russisk innblanding og samarbeid mellom Donald Trumps valgkampapparat og russerne før presidentvalget i 2016.

Også i Washington, Chicago, Greensboro i North Carolina og Chattanooga i Tennessee samt en rekke andre steder var det demonstrasjoner til støtte for Muellers arbeid.

Trump ba Sessions trekke seg og erstattet ham tidligere i uken med stabssjef Matthew Whitaker, som tidligere har kritisert Muellers etterforskning. Arrangørene av protestene sier utnevnelsen av Whitaker som fungerende justisminister er «et bevisst forsøk på å hindre spesialetterforskerens gransking».

(©NTB)

Populært