Blasfemifrikjente Bibi fortsatt i Pakistan

Kristne Asia Bibi befinner seg på et ukjent sted i Pakistan etter at hun ble løslatt onsdag. Foto: AP / NTB scanpix.
Kristne Asia Bibi befinner seg på et ukjent sted i Pakistan etter at hun ble løslatt onsdag. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den kristne pakistanske kvinnen Asia Bibi er løslatt fra fengsel åtte år etter at hun ble dømt til døden for blasfemi, men oppholder seg fortsatt i Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bibis advokat Saif-ul-Malook opplyste onsdag at Bibi var løslatt fra et fengsel i Punjab-provinsen og satt på et fly som hadde ukjent destinasjon.

Etter denne uttalelsen har flere spekulert i om Bibi kan ha forlatt Pakistan, men dette avviser pakistansk UD.

– Hun er i Pakistan, sier talsperson Muhammad Faisal torsdag.

Dødsdommen mot kristne Bibi ble opphevet av pakistansk høyesterett forrige onsdag, men hun ble likevel sittende i fengsel mens landets regjering forhandlet med ytterliggående islamister som krever henrettelse.

Islamistiske partier har lovet at de igjen vil ta til gatene i Karachi i løpet av torsdagen i protest, og antallet demonstranter ventes å øke betraktelig etter nyheten om at Bibi er løslatt.

Advokaten hennes har flyktet til Nederland, mens både Italia og Frankrike har tilbudt å hjelpe Bibi selv. Bibis ektemann Ashiq Masih har på sin side bedt Storbritannia og USA om å tilby familien asyl.

I Norge har Venstres Abid Raja og Frps Sylvi Listhaug tatt til orde for å tilby Bibi asyl.