Meny

Positiv åpning på børsene i Asia

En mann passerer skjermer som viser utviklingen i verdens aksjemarkeder. Nikkei-indeksen i Tokyo (til venstre) følger oppturen på New York-børsene – Dow Jones indeksen er til høyre i bildet – onsdag. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
De asiatiske børsene fikk seg også en opptur etter mellomvalget i USA og startet torsdagens handel i pluss.

Etter at børsene i USA steg med drøyt 2 prosent onsdag, smittet veksten etter valget over på de asiatiske børsene. I Tokyo gikk Nikkei-indeksen opp 1,6 prosent kort tid etter at handelen startet.

Hang Seng-indeksen i Hongkong startet dagen med en oppgang på 1,3 prosent, mens hovedindeksene på de ledende børsene i Fastlands-Kina – Shanghai og Shenzhen – steg med 0,7 prosent. De sistnevnte er ofte mindre påvirket av utviklingen på verdens øvrige børser.

Også i Sør-Korea og Taiwan pekte pilene oppover – hovedindeksene der la på seg henholdsvis 1,4 og 0,4 prosent. I Sydney og Wellington ble oppturen på henholdsvis 0,4 og 0,4 prosent.

Oppturen i USA beskrives av enkelte som et lettelsens sukk etter at valgresultatet i USA ble omtrent som ventet, og de store overraskelsene uteble på valgnatten.

(©NTB)

Populært