Meny

Libanesisk minister: 20 syrere drept etter å ha vendt hjem

Minst 20 syrere som nylig returnerte til hjemlandet fra Libanon, er drept av regjeringen, hevder en libanesisk minister.

Mouein Merhibi er fungerende minister for flyktningspørsmål og en frittalende kritiker av regimet i Damaskus. Han sier til nyhetsbyrået DPA at han har fått informasjon fra slektninger om at rundt 20 av de hjemvendte flyktningene er drept av syriske regjeringsstyrker.

Over 1.000 flyktninger som har bodd i uoffisielle leirer øst og sør i Libanon, har returnert til Syria etter at områdene de kom fra igjen kontrolleres av den syriske regjeringen. Den britiskbasert eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) som overvåker konflikten, sier skjebnen til rundt 38 syrere er ukjent etter at de har reist hjem fra Libanon. Ifølge SOHR ble noen av de hjemvendte flyktningene pågrepet av syrisk etterretning da de kom tilbake til hjemlandet.

– Flere syrere som har flyktet fra krigen, er blitt skremt av dette og er redde for å reise hjem uten garantier fra FN, sier SOHR-leder Rami Abdulrahman.

FN-tjenestemenn i Beirut sier de ikke har noen informasjon om saken.

Rundt 900.000 personer som har flyktet fra krigen i Syria, befinner seg i nabolandet Libanon.

(©NTB)

Populært