Russland tar opp Nord-Korea-sanksjoner i FN

Russland vil diskutere sanksjonene mot Nord-Korea i FNs sikkerhetsråd, men det er uklart om landet vil gå inn for å lette på sanksjonene, slik utenriksminister Sergej Lavrov tidligere har åpnet for. Arkivfoto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix
Russland vil diskutere sanksjonene mot Nord-Korea i FNs sikkerhetsråd, men det er uklart om landet vil gå inn for å lette på sanksjonene, slik utenriksminister Sergej Lavrov tidligere har åpnet for. Arkivfoto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland har bedt om et møte i FNs sikkerhetsråd for å diskutere sanksjonene mot Nord-Korea. Samtalene vil trolig skje bak lukkede dører.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ønske om et møte kommer bare timer etter USAs president Donald Trump sa at han ikke «har noe hastverk» når det gjelder å løse krisen rundt Nord-Koreas atomprogram.

Det er ikke klart om Russland planlegger å gå inn for å lette på sanksjonene. I september sa utenriksminister Sergej Lavrov at landet er innstilt på å vurdere dette.

USA har insistert på at sanksjonene mot Nord-Korea – inkludert et tak på hvor mye olje og drivstoff landet får kjøpe, samt et forbud mot råvareeksport – må håndheves til fulle inntil nordkoreanerne har avviklet sine missil- og atomprogrammer. Russland og Kina har derimot argumentert for at Nord-Korea bør belønnes med en lettelse i sanksjonene etter at landet har stanset missiltestene og gått i dialog med USA om kjernefysisk nedrustning.

Et planlagt møte mellom utenriksministrene i USA og Nord-Korea denne uken, ble onsdag avlyst på kort varsel.

Trump sier han håper å møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un tidlig neste år, men sier han «ikke har dårlig tid».