Meny

Dante (12) savnet i Sverige: – Hjelp oss

12 år gamle Dante er meldt savnet i Sverige. Store politistyrker og forsvaret er satt inn i søket etter gutten. Foto: Svensk politi
Den svenske 12-åringen Dante har vært savnet siden tirsdagskvelden. Politiet ber nå frivillige om hjelp til å finne den savnede gutten.

Politiet i Sverige leter etter 12 år gamle Dante, som har Downs syndrom, etter at han forsvant fra Falkenberg tirsdag kveld.

12-åringen ble sist sett i Tröingeberg i Falkenberg like etter kl 18 tirsdag. Han gikk tur med hunden sin, som senere er funnet. Dante hadde på seg en blå jakke og svarte sko med refleks da han forsvant. Han er blond og rundt 140 cm høy.

Falkenberg ligger mellom Halmstad og Varberg i Hallands län på den svenske sørvestkysten, sør for Göteborg.

– Vi har satt inn alle tilgjengelige ressurser. Det er et hundretalls militære og folk fra Missing People, samt politihelikopter og politihunder som leter, men vi har stort sett hele Falkenberg som søkeområde, sier Peter Adlersson ved politiets operasjonssentral til Aftonbladet.

Rundt 400 personer deltar i søket onsdag ettermiddag. Ytterligere 300 venter på klarsignal fra politiet for å kunne bidra.

Ber om hjelp

Politiet i Falkenberg og Hyltinge skriver følgende i en melding på Facebook: «Nå behøver vi virkelig deres hjelp». Onsdag oppfordrer politiet alle i Falkenberg om å delta i søket.

– Vi vil oppfordre alle i Falkenberg og omegn til å gå igjennom sine tomter, uthus, biler eller andre plasser som han eventuelt kan finnes, sier Adlersson til Expressen.

– Det er helt umulig for oss å søke gjennom alle skjulesteder og rom, og det er helt umulig å utelukke at han er redd og gjemmer seg et sted. Hele Falkenberg er et søkeområde, sier Aldersson.

Mistenker ikke noe kriminelt

Politiet og letemannskaper har søkt hele natten for å finne gutten, uten at det ga resultat. Monica Hirseland fra Missing People forteller til GP at det er stort engasjement i saken.

På nåværende tidspunkt er det ikke mistanke om at det skal ha tilstøtt 12-åringen noe kriminelt.

– Vi behandler det fortsatt som en forsvinning, men vi jobber med alle tenkbare scenarier, sier Andlersson.

Populært