Meny

Trump: – Enorm suksess

VIDEO: Til tross for at republikanerne mistet Representantenes hus, ser Trump på mellomvalget som nok en seier etter at det ble klart at de beholdt Senatet.
Sent tirsdag kveld tvitret president Donald Trump at valgkvelden hadde vært en «enorm suksess».

I den kortfattede meldingen takker han også for innsatsen.

Samtidig blir det mer og mer klart at det blir vanskeligere for Trump å manøvrere i et politisk landskap der Republikanerne ikke lenger har flertall i Representantenes hus.

Allerede før valget sa Trump at han først og fremst hadde konsentrert seg om Senatet.

Der beholdt partiet hans kontrollen – som ventet – og mange tolket uttalelsen fra presidenten som et forsøk på å distansere seg fra et eventuelt nederlag i Representantenes hus.

Les også: Demokratene vinner flertall i Representantenes hus

Trump har ringt lederne for Republikanerne og Demokratene

President Donald Trump (t.h.) har ringt de republikanske kongresslederne Mitch McConnell (t.v.) og Paul Ryan, og Demokratenes ledere Chuck Schumer og Nancy Pelosi. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP Photo / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Donald Trump har ringt og snakket med partilederne i Kongressen, opplyser Det hvite hus.

I Representantenes hus snakket Trump med leder Paul Ryan fra Republikanerne og Demokratenes Nancy Pelosi. Det er ventet at sistnevnte vil ta over som leder for Huset, etter at Demokratene sikret seg flertall.

Trump har også vært på tråden til Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, og Demokratenes Chuck Schumer. I Senatet beholder Republikanerne sitt flertall.

Presidenten har også tatt samtaler til flere av de republikanske vinnerne som han har deltatt i valgkampene til de siste ukene.

Les også: Demokratenes håp mot Trump i 2020?

Trump har ringt lederne for Republikanerne og Demokratene

Populært