Ti nye plasser i Kongressen for demokratene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demokratene har vunnet ytterligere ti mandater i Representantenes hus fra Republikanerne. De trenger nå å vinne 11 mandater til for å få flertall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De nye plassene var det Mary Gay Scanlon og Conor Lamb som vant i Pennsylvania, og mandater blant annet i Michigan, i Colorado, i New Jersey, i New York og i det sørlige Florida, samt i Kansas der den første urfolkskvinnen er valgt.

Etter at Jennifer Wexton tidligere vant i Virginia og Donna Shalala i Florida, må Demokratene vinne ytterligere 11 mandater for å få flertall i Representantenes hus.

Ifølge CNN leder demokratiske kandidater i 23 kretser som nå holdes av Republikanerne i delstater som Texas, Florida, Ohio, North Carolina, New York, Virginia, Pennsylvania og andre.

Republikanerne leder på sin side i åtte kretser som i dag er demokratiske.

Mange av kretsene Demokratene vinner, er i forstedene til store og mellomstore byer, der særlig college-utdannede kvinner har vendt ryggen til Republikanerne i store skarer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Der republikanere kan ta over demokratiske kretser, er i stor grad spredt bebodde kretser på landsbygda i det øvre Midtvesten, blant annet i Minnesota, tidligere solid demokratisk terreng.

Og ennå er ingen resultater kommet inn fra delstatene på Vestkysten, blant dem California der demokratene har håp om flere nye mandater.

Men flere kretser som Demokratene hadde store forhåpninger om å vinne, er gått tapt, blant dem i Kentucky der jagerflypiloten Amy McGrath gjorde sitt beste for å slå den sittende kongressrepresentanten Andy Barr.

Demokratene ligger an til å vinne flertallet i Representantenes hus, men det blir ikke den massive blå bølgen de hadde håpet på.

Ifølge CNN ligger Demokratene an til å få rundt 230 mandater, kanskje opp mot 238, i Representantenes hus, der de i dag har 193. De trenger 218 for å få flertall.