Enda en seier for Demokratene i Florida

Demokratenes representant Barbara Comstock vil i følge prognosene sikre seg plass i Kongressen etter mellomvalget tirsdag. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
Demokratenes representant Barbara Comstock vil i følge prognosene sikre seg plass i Kongressen etter mellomvalget tirsdag. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Demokratene sikret seg sin andre seier av de 23 de trenger for å vinne flertall i Representantenes hus etter at en krets i Florida nå blir demokratisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge CNNs prognose har Donna Shalala, som var statsråd i Bill Clintons administrasjon, vunnet i en krets ved Miami der den republikanske representanten ikke stilte til gjenvalg.

I Virginia slo Jennifer Wexton ut den sittende republikanske kongressrepresentanten Barbara Comstock i en krets som ligger i forstedene til Washington D.C.

Seieren i Virginia var ventet i en krets som er blitt stadig mer demokratisk med årene, blant annet fordi den er hjemkretsen til mange byråkrater i den føderale staten.

Med de to seirene trenger Demokratene å vinne ytterligere 21 representanter for å få flertall.

Leder i 21 kretser

Foreløpige, tidlige resultater viser at demokratiske kandidater leder i om lag 21 kretser der republikanerne i dag har representanten i Kongressen, blant annet i Florida, Texas, New Jersey, North Carolina og Ohio.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det må understrekes at det er tidlig, at de opptelte valglokalene er ikke nødvendigvis representative for hele kretsen, og at ledelsen skifter hele tiden etter hvert som stemmer telles opp.

Men Demokratene klarte ikke å vinne i en krets der de hadde håpet å vinne i Kentucky med den tidligere jagerflypiloten Amy McGrath. Hun tapte mot den sittende republikaneren Andy Barr i den svært republikanske delstaten.

Demokratene hadde håpet at en seier der ville være et signal om en massiv blå bølge. Slik blir det ikke. De ligger fortsatt an til å få flertall, men det blir ikke den overveldende seieren de hadde håpet på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Florida på vippen som alltid

Når det gjelder senatsvalget, ligger den demokratiske senatoren Bill Nelson etter guvernør Rick Scott etter at 90 prosent av stemmene er opptalt i Florida.

Men fortsatt mangler stemmer fra store demokratiske kretser i det sørlige Florida rundt Miami og Fort Lauderdale, og mindre republikanske kretser nordvest i staten

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Indiana tapte demokraten Joe Donnelly et senatsmandat Demokratene måtte beholde for å få flertall, mens i Tennessee, som Demokratene hadde et lite håp om å vinne, vant republikaneren Marsha Blackburn.

En liten trøst for Demokratene, er at Joe Manchin klarte å holde på sin plass i West Virginia.

I Texas viser de første tallene overraskende at demokraten Beto O'Rourke lå likt med senator Ted Cruz. Med 73 prosent av stemmene telt opp lå de fremdeles helt likt, i en stat som ikke har valgt en demokrat i noe statsomfattende verv på flere tiår.