Sanders og Warren gjenvalgt

Bernie Sanders sikrer seg en ny periode som senator fra Vermont. Her er han fotografert sammen med Demokratenes guvernørkandidat Christine Hallquist valgdagen. Foto: Charles Krupa / AP / NTB scanpix
Bernie Sanders sikrer seg en ny periode som senator fra Vermont. Her er han fotografert sammen med Demokratenes guvernørkandidat Christine Hallquist valgdagen. Foto: Charles Krupa / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bernie Sanders blir gjenvalgt med god margin som senator for Vermont, og Elizabeth Warren beholder sin senatsplass fra Massachusetts, ifølge CNN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også Tim Kaine fra Virginia fikk velgernes tillit til en ny periode som demokratisk senator.

Gjenvalget av Sanders og Kaine var ventet, og de to statene har ikke vært blant statene som har vært på vippen. CNN var derfor svært tidlig ute og utropte dem til vinnere så godt som umiddelbart etter at valglokalene stengte.

Også Warren ble raskt utpekt som vinner i Massachusetts. Også de demokratiske senatorene som var på gjenvalg i delstatene Connecticut, Maryland, Delaware og Rhode Island fikk fornyet tillit i tirsdagens mellomvalg.

Sanders er såkalt uavhengig, selv om han stilte som presidentkandidat for Demokratene. I Senatet deltar han i gruppemøtene til Demokratene.