Egypt: – 19 militante drept av sikkerhetsstyrkene

Pårørende og venner bærer kisten med Maria Kamal, et av ofrene for fredagens angrep mot kristne koptere i Minya i Egypt fredag. Foto: AP / NTB scanpix
Pårørende og venner bærer kisten med Maria Kamal, et av ofrene for fredagens angrep mot kristne koptere i Minya i Egypt fredag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Amr Nabil / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Egyptiske sikkerhetsstyrker har drept 19 militante i en skuddveksling. Menn mistenkt for å ha drept sju kristne er blant dem, opplyser innenriksdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De 19 som ble drept, befant seg på et skjulested i ørkenen i Minya-provinsen sentralt i landet, heter det i en uttalelse fra innenriksdepartementet søndag.

Departementet la fram bilder som skal vise de drepte. Sikkerhetsstyrkene omringet opprørerne og ble beskutt, men myndighetene oppgir ikke om hvorvidt soldater ble drept eller såret.

Ifølge myndighetene var angripere som sto bak drapet på kristne pilegrimer på vei til et koptisk kloster fredag, blant de drepte.

Sju koptiske pilegrimer ble drept og 19 såret da væpnede menn åpnet ild mot bussene de satt i. Ekstremistgruppen IS uttalte via sin propagandakanal Amaq fredag at den sto bak angrepet.

Fredagens angrep var det andre på like mange år mot pilegrimer på vei til klosteret. Forrige gang var i mai i fjor, da 29 pilegrimer ble drept.

Kristne koptere utgjør om lag 10 prosent av de 100 millioner innbyggerne i Egypt.