Minst 150 drept i kamper ved Hodeida i Jemen

Et lasteskip losses i havna i Hodeida i september. Mesteparten av nødhjelpen som fraktes inn i krigsherjede Jemen, kommer via denne havna. Det pågår nå harde kamper omkring den opprørerkontrollerte byen. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix
Et lasteskip losses i havna i Hodeida i september. Mesteparten av nødhjelpen som fraktes inn i krigsherjede Jemen, kommer via denne havna. Det pågår nå harde kamper omkring den opprørerkontrollerte byen. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 150 stridende fra begge sider i konflikten er drept i harde kamper rundt den viktige havnebyen Hodeida i Jemen, opplyser tjenestemenn i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Houthi-opprørernes stillinger rundt byen ved Rødehavet er blitt utsatt for voldsomme angrep både med artilleri og fra lufta. Byen er kontrollert av de iranskstøttede opprørere, og jemenittiske styrker har satt i gang en omfattende offensiv for å erobre den.

Offensiven støttes av en koalisjon ledet av Saudi-Arabia, som gjennomfører luftangrep.

Det pågår også harde kamper i provinsene Bayda og Saada.

Om lag 80 prosent av all matimport, og nødhjelp, kommer inn i Jemen via Hodeida.

Hjelpeorganisasjoner og FN har gjentatte ganger advart om de humanitære konsekvensene av krigen. 14 millioner innbyggere, det vil si rundt halvparten av landets befolkning, trues av sultedød, ifølge FN.

Tidligere denne uken ba USA om våpenhvile. Kravet er blitt gjentatt av Frankrike, og onsdag bekreftet Sverige at FN har bedt landet være vert for nye fredssamtaler. Tid og sted er ikke bekreftet, men ifølge USAs forsvarsminister Jim Mattis skal de finne sted i Sverige denne måneden.