Stigende dødstall etter flom og regn i Italia

Store nedbørsmengder har ført til oversvømmelser i Casteldaccia nær Palermo. Foto: Ruggero Farkas / ANSA via AP / NTB scanpix
Store nedbørsmengder har ført til oversvømmelser i Casteldaccia nær Palermo. Foto: Ruggero Farkas / ANSA via AP / NTB scanpix Foto: Ruggero Farkas / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dykkere hentet natt til søndag ut ni personer fra et oversvømt hus på Sicilia. To andre mistet livet da bilen de satt i, ble fylt av flomvann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisa Leggo opplyser at to familier med tolv personer hadde tilhold i huset i Casteldaccia nær Palermo lørdag, men at to av dem var ute for å handle, mens en tredje var utenfor huset da vannstanden i elva Milicia steg i rekordfart.

Det skjedde etter en uke med ekstremvær i den italienske regionen.

Elva har ikke tidligere utgjort en trussel, men hjemmet ble oversvømt. Beboeren som var utenfor overlevde ved å klatre opp i et tre og ringte nødetatene på mobilen. På Twitter beskriver brannvesenet den påfølgende redningsaksjonen som svært dramatisk. Ni livløse fra to familier – barn, foreldre og besteforeldre – ble hentet ut av det oversvømte huset i løpet av natten.

– En grusom tragedie har rammet oss, uttaler ordføreren i Casteldaccia, Giovanni Di Giacinto, ifølge nyhetsbyrået Ansa.

Vannføringen i elva i byen steg raskt som følge av kraftig regn, melder lokale medier.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ytterligere to ble funnet døde i en bil søndag i provinsen Agrigento på Sicilia. Bilen var blitt fylt med flomvann, opplyser en polititalsmann til DPA.

Ansa melder at en mann er funnet omkommet nær Vicari på Sicilia. I Corleone ble det søkt etter en savnet lege.

Rundt 30 personer har mistet livet i uvær den siste uken, med regn, tornadoer, oversvømmelser, jordskred og kraftig vind flere steder i landet. Det er varslet fortsatt ekstremvær i dagene som kommer.