Tretten pågrepet etter skyting utenfor festlokale i Göteborg

Svensk politi fikk melding om skuddepisoden lørdag kveld. Åtte personer ble skadd. Tolv ble pågrepet. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
Svensk politi fikk melding om skuddepisoden lørdag kveld. Åtte personer ble skadd. Tolv ble pågrepet. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tretten personer er pågrepet etter skyting utenfor et festlokale i Mölnlycke i Göteborg lørdag kveld. Åtte personer, blant dem Hells Angels-medlemmer, ble skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske påtalemyndigheten opplyser at det dreier seg om et gjengoppgjør, der den ene av gjengene er tilknyttet Hells Angels.

– Personene på den andre siden er en lokal gjeng fra nærområdet, sier jourhavende jurist Karl-Erik Esbo til Göteborgs-Posten.

De pågrepne er i alderen 25 til 50 år. De tretten er mistenkt for drapsforsøk og grov vold.Sju personer ble sendt til sykehus i Göteborg etter skuddløsningen lørdag kveld. En av dem er nå utskrevet. En annen er alvorlig skadd, og de øvrige fems tilstander omtales som stabile.

En åttende person som antas å ha vært involvert i hendelsen, har fått legebehandling i Skaraborg.

Det kan finnes ytterligere skadde som enten ikke har oppsøkt medisinsk hjelp eller som har oppsøkt legehjelp uten å angi at de befant seg nær de øvrige skadde, ifølge politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Sju til sykehus skyteepisode utenfor Göteborg

Skuddløsningen skjedde utenfor et festlokale i Mölnlycke utenfor Göteborg. Motivet og hendelsesforløpet er ukjent, og politiet er tilbakeholden med detaljer i saken. Men ifølge Göteborgs-Posten har en støtteklubb til motorsykkelklubben Hells Angels lokaler i industriområdet der lokalet ligger. På spørsmål om noen av de skadde har koblinger til Hells Angels, svarer kriminalkommissær Sven Lindgren, som er ekspert på kriminelle MC-gjenger i politiets region Väst:

– Svaret er ja, blant de skadde finnes det personer som tilhører Hells Angels.