Bahrains opposisjonsleder fengslet på livstid

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bahrains sjiamuslimske opposisjonsleder Ali Salman er i landets øverste domstol dømt til fengsel på livstid for å ha spionert for Qatar, ifølge en rettskilde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ali Salman, som ledet den nå forbudte opposisjonsbevegelsen Al-Wefaq, ble frikjent for spionasje i juni. Påtalemyndigheten anket kjennelsen.

Nå har landets høyeste ankedomstol gitt påtalemyndigheten medhold, og Salman er dømt til fengsel på livstid for å ha spionert på vegne av Qatar, opplyser en rettskilde søndag.

Bahrain, Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater kuttet sine bånd til Qatar i fjor og ila sine egne borgere forbud mot å dra til Qatar og forbud mot å kommunisere med emiratet. Den skarpe reaksjonen var svar på det de mente var bånd mellom Qatar og Iran, samt mellom Qatar og radikale islamistgrupper.

Salman er sjiamuslim og regnes som en moderat politiker. Han ønsker å beholde et grunnlovsfestet monarki i Bahrain, i motsetning til andre opposisjonelle som ønsker å styrte det sunnimuslimske al-Khalifa-dynastiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han ble pågrepet i desember 2014 og dømt til fire års fengsel for å ha hisset til hat og vist forakt for staten. Dommen fra 2014 ble anket og han ble dømt til ni års fengsel ettersom han da også ble funnet skyldig i å ha oppfordret folk til å endre regimet ved maktbruk. Saken ble anket videre til landets øverste domstol, som i fjor reduserte straffen fra ni til fire års fengsel.