Blasfemi-frikjent pakistansk kvinne får utreiseforbud

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den kristne pakistanske kvinnen som er frikjent for anklager om blasfemi av landets høyesterett, får ikke forlate Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årsaken er en avtale myndighetene i Islamabad inngikk med islamistiske grupper etter at frifinnelsen forårsaket voldsomme protester i det sterkt muslimske landet. Demonstrasjonene ble avsluttet da avtalen ble gjort kjent fredag.

Avtalen som de islamistiske gruppene har inngått med myndighetene, innebærer også at myndighetene vil godta en anke av frifinnelsen.

Les også: Pakistanske islamister avslutter protestene etter avtale med myndighetene

Asia Bibi ble dømt til døden i 2010 etter at hun ble anklaget for å ha fornærmet muslimenes profet Muhammed under en krangel med andre kvinner. Hun har sittet fengslet i ti år, fram til hun onsdag ble frikjent i høyesterett.

Dommen har vekket voldsomt raseri blant grupper som helst vil se Bibi henrettet. Skoler, butikker og veier ble holdt stengt på grunn av opptøyer som vedvarte i tre dager. Myndighetene plasserte ut politi og soldater for å beskytte offentlige bygninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bibis mann, Ashiq Masih, kritiserer avtalen som er inngått, og sier myndighetene aldri burde ha gitt etter for press fra aksjonistene.

– Det er galt å skape presedens for at du kan presse domstolene, sier han i et intervju med tyske Deutsche Welle. Han ber pakistanske myndigheter om å sørge for Bibis sikkerhet.

Bakgrunn: Kristen kvinne vil dra fra Pakistan etter frikjennelse for blasfemi

Blasfemi er en svært betent anklage i det pakistanske samfunnet, der selv udokumenterte påstander om fornærmelser mot islam og profeten Muhammed kan føre til drap og lynsjinger.