Nødhjelp har nådd fram til syrisk flyktningleir ved grensen til Jordan

Artikkelen fortsetter under annonsen

En FN-kolonne med sårt tiltrengt nødhjelp til tusenvis av syriske flyktninger er kommet fram til en flyktningleir i ørkenen nær grensen til Jordan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser FN og eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) lørdag.

Rundt 50.000 mennesker er samlet i Rukban-leiren sørøst i Syria. Kolonnen skal levere mat og sanitær- og hygieneartikler til flyktningene, opplyser FN. Leveransene skjer i samarbeid med Syrias Røde Halvmåne.

– Vi gjennomfører også et nødvaksineringsprogram for å beskytte 10.000 barn mot meslinger, polio og andre dødelige sykdommer, sier FN-koordinator Ali al-Za'tari.

FN advarer om at den humanitære situasjonen i leiren er kritisk på grunn av knapphet på forsyninger.

Tidligere lørdag opplyste SOHR at kolonnen hadde nådd fram til leiren etter å ha blitt eskortert av russiske styrker. Russland er en av det syriske regimets sentrale allierte.

Kolonnen er ifølge SOHR den første som når fram til leiren siden april 2017. De siste leveransene av nødhjelp til Rukban-leiren skjedde i januar. Ifølge gruppa oppholdt minst 60.000 sivile og opprørere seg i leiren under svært vanskelige forhold da forsyningslinjene ble kuttet av syriske regjeringsstyrker og deres allierte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge lokale aktivister har fem personer, blant dem to barn, nylig mistet livet i leiren på grunn av de vanskelige levekårene.

Jordan stengte grenseovergangen i området etter at seks soldater ble drept i et angrep på en grensepost. Ekstremistgruppa IS tok på seg ansvaret for angrepet. Flyktningene i Rukban omfatter blant annet sivile som rømte fra områder øst i Syria etter at de ble erobret av IS.