Amerikansk soldat drept i antatt innsideangrep i Kabul

Artikkelen fortsetter under annonsen

En amerikansk soldat er drept og en annen såret i det som trolig var et innsideangrep i Kabul lørdag, opplyser NATO.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Foreløpige meldinger antyder at angriperen var medlem av den afghanske sikkerhetsstyrken. Angriperen ble drept av andre afghanske styrker, heter det i en uttalelse fra NATO.

Den drepte soldatens identitet er ikke oppgitt. Den sårede soldaten ble sendt til Bagram-basen nord for hovedstaden forbehandling. Tilstanden var lørdag stabil, opplyser forsvarsalliansen.

Det er iverksatt gransking av hendelsen, legger NATO til.

Ingen hadde umiddelbart påtatt seg ansvar for lørdagens angrep, som var det tredje av denne typen på under tre uker. I slutten av oktober uttalte Taliban at bevegelsen sto bak to tilsvarende angrep i Herat-provinsen og i Kandahar-provinsen. Også der var det angivelige medlemmer av sikkerhetsstyrkene som rettet våpen mot sine internasjonale samarbeidskolleger.

Over 2.000 amerikanske soldater er blitt drept i Afghanistan siden 2001. Antall drepte falt dramatisk etter at NATO trakk sine stridende styrker ut av landet mot slutten av 2014. I etterkant er det Afghanistans egen sikkerhetsstyrke, som får opptrening av amerikanske styrker, som har blitt rammet av en rekke angrep fra opprørere.

USA har for tiden rundt 14.000 soldater i Afghanistan. Mesteparten av dem har som oppgave å støtte afghanske kolleger og bistå med opptrening av lokale styrker.