Ny karavane med 1.500 salvadoranere inn i Mexico

Migrantene som trolig er på vei til USA krysser i stor grad grensa mellom Guatemala og Mexico ved elva Suchiate fra Tecun Uman på Guatemala-siden. Det har vært gjort noen fåfengte forsøk på å stanse dem. Her fra mandag 29. oktober. Arkivfoto: Santiago Billy / AP / NTB scanpix
Migrantene som trolig er på vei til USA krysser i stor grad grensa mellom Guatemala og Mexico ved elva Suchiate fra Tecun Uman på Guatemala-siden. Det har vært gjort noen fåfengte forsøk på å stanse dem. Her fra mandag 29. oktober. Arkivfoto: Santiago Billy / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 1.500 salvadoranere krysset fredag grensa mellom Guatemala og Mexico. De følger en annen karavane med om lag 7.000 migranter til fots på vei mot USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Migrantene krysset elva Suchiate, mellom Tecun Uman i Guatemala og Ciudad Hidalgo i Mexico. Gruppa forlot El Salvador onsdag. De tok seg over elva uten at noen ble pågrepet. De gikk deretter mot Frontera Hidalgo, som ligger 11 kilometer fra grensa.

Omkring 200 personer fra karavanen skal ha opplyst at de har til hensikt at de vil søke om flyktningstatus og opphold i Mexico.

Da karavanen først forlot El Salvador, ble det opplyst at den hovedsakelig besto av menn som hadde latt seg inspirere av de to langt større migrantkaravanene som allerede var i Mexico på vei mot grensen til USA, som senere ble til én stor karavane.

– Vi er over 300 personer og håper flere landsmenn vil bli med oss, sa Hernan Quinteros, en pensjonert militærsersjant, til nyhetsbyrået AFP da.

Etter det skal de ha blitt fem ganger så mange.