FN-rapport: Arbeid mot sult og underernæring stagnerer

Ei jente i Myanmar knuser spiselige skjell og selger dem som snacks på gata i Yangon. Mer enn halvparten av verdens feilernærte barn bort i Asia- og Stillehavsregionen, ifølge FN. Foto: Thein Zaw / AP / NTB scanpix
Ei jente i Myanmar knuser spiselige skjell og selger dem som snacks på gata i Yangon. Mer enn halvparten av verdens feilernærte barn bort i Asia- og Stillehavsregionen, ifølge FN. Foto: Thein Zaw / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hele 486 millioner mennesker i Asia og stillehavsområdene er underernært eller sulter, ifølge en ny rapport fra FNs mat- og landbruksorganisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO) sier framgangen i arbeidet med å redusere sult, feil- og underernæring i regionen ser ut til å ha stanset opp.

Ifølge rapporten, som ble lansert fredag, bor mer enn halvparten av de feilernærte barna i verden i Asia- Stillehavsregionen. Det har videre vært en forverring i sultrelaterte skader som kan gi varige mén, på grunn av mangel på matsikkerhet og hygiene, til og med i store byer i relativt velstående land.

Hovedårsaken til at folk sulter er fremdeles fattigdom og mangel på tilgang til mat. Under- og feilernæring skyldes ulik tilgang på god mat, rent vant og toaletter. Mange av dem som sulter arbeider i landbruket eller i andre uformelle jobber, der de ikke har tilgang til sosialhjelp i krisetider eller har råd til å betale det ekstra det koster å kjøpe næringsrik mat til familien.

Ifølge rapporten fra FAO som kom i september var 821 millioner mennesker kronisk underernært ved utgangen av fjoråret, mot 804 millioner ett år tidligere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden