Visepresidenten og Oprah fronter hver sin kandidat i Georgia

Oprah Winfrey taler til for guvernørkandidaten Stacey Abrams i Marietta i Georgia før det amerikanske mellomvalget. Foto: Alyssa Pointer / Atlanta Journal-Constitution / AP / NTB scanpix
Oprah Winfrey taler til for guvernørkandidaten Stacey Abrams i Marietta i Georgia før det amerikanske mellomvalget. Foto: Alyssa Pointer / Atlanta Journal-Constitution / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

TV-kjendis Oprah Winfrey fronter demokratenes guvernørkandidat mens visepresident Mike Pence stiller opp for republikanernes i Georgia i mellomvalget i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mellomvalget avholdes hvert fjerde år, og den store dagen er førstkommende tirsdag. Det skal velges representanter til Kongressen, som er nasjonalforsamlingen i USA, og guvernører til delstatene. Torsdag stilte milliardær, skuespiller og aktivistkjendis Oprah Winfrey, som selv har blitt bedt om å stille til presidentvalget i 2020, opp for guvernørkandidat Stacey Abrams på et arrangement i Marietta i delstaten Georgia.

Samtidig stilte visepresident Mike Pence opp for motstanderen, republikanske Brian Kemp, og fnyste av engasjementet fra Winfrey, ifølge ABC News. Pence anklaget Abrams, som også støttes av tidligere president Barack Obama og skuespiller Will Ferrell, for å være «sponset av liberalere fra Hollywood».

– Jeg har hørt at Oprah er i byen. Jeg har en beskjed til Abrams' Hollywood-venner: Dette er ikke Hollywood. Det er Georgia, blåste Pence fra talerstolen. Han påpekte at han selv «er ganske viktig også».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump skal for øvrig tale for Kemp på et kommende arrangement.

Oprah Winfrey var klar på at hun deltok på eget initiativ.

– Ingen betalte meg for å dra hit, ingen ba meg engang om å komme hit, jeg betalte selv og jeg står for dette budskapet, sa TV-personligheten, som har avvist at hun selv akter å stille til valg.

Hun sa hun bestemte seg for tre dager siden for å støtte demokraten Abrams, fordi hun står for verdier som teller og fordi dette er et svært viktig valg. Winfrey understreket også hvor viktig det er at kvinner bruker sin stemme ved valget.