Kraftige reaksjoner på valgkampvideo delt av Trump på Twitter

Artikkelen fortsetter under annonsen

En valgkampvideo med en latinamerikansk politidrapsmann vekker sterke reaksjoner i USA. Både demokrater og republikanske kritikere kaller den rasistisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump har delt videoen på Twitter.

Den latinamerikanske mannen Luis Bracamontes, en migrant som oppholder seg ulovlig i landet og som er dømt for drapet på to polititjenestemenn, figurerer sentralt i filmen.

– Den ulovlige migranten Luis Bracamontes drepte våre folk, heter det i filmen. Videre legges skylda for at Bracamontes er i landet på Demokratene, helt uten at det presenteres noe bevisgrunnlag eller annen underbygging av påstanden.

Les også: Rundt 1.500 protesterte mot Trump ved synagogen i Pittsburgh

– Demokratene lot ham komme inn i landet, og lar ham forbli her, sies det videre, før det vises klipp av migranter i en karavane.

– Hvem andre vil Demokratene slippe inn, spørres det deretter.

Videoen ser ikke ut til å bli vist på noen av TV-kanalene, men har likevel fått omfattende dekning i på amerikanske kabel-TV-stasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er den distraherende, splittende Donald på sitt aller verste, sier Tom Perez, som leder Demokratenes partiapparat.

– Dette er skremselspropaganda, sier han.

Les også: Mellomvalget i USA: – Ser ikke så ille ut for Republikanerne

Den tidligere lederen av American Conservative Union, Al Cardenas, tvitret sitt svar til Trump:

– Du er den verste sosiale giften som har hjemsøkt vårt land på flere tiår. Denne reklamen, og din fulle støtte til den, fordømmer deg og din fanatiske arv i de amerikanske historiebøkene for alltid, skriver han.

Les også: Trump-familien saksøkt for svindel