Russland innfører sanksjoner mot ukrainere

Opposisjonslederen Julija Tymosjenko er blant flere ukrainske politikere som torsdag ble rammet av russiske sanksjoner. Foto: AP / NTB scanpix.
Opposisjonslederen Julija Tymosjenko er blant flere ukrainske politikere som torsdag ble rammet av russiske sanksjoner. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland har innført sine første sanksjoner mot nabolandet Ukraina siden et prorussisk separatistopprør brøt ut i Øst-Ukraina i 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands statsminister Dmitrij Medvedev signerte torsdag dokumentet, der det tas til orde for å fryse de russiske eiendelene til 322 ukrainske borgere og 68 ukrainske bedrifter.

Blant dem er Ukrainas tidligere statsminister Julija Tymosjenko, en av favorittene i det ukrainske presidentvalget neste år, og innenriksminister Arsen Avakov.

Ukrainas forsvarsminister og president i nasjonalforsamlingen er også på listen, sammen med flere kjemi- og gruveselskaper.

Russland sier sanksjonene kommer som følge av «uvennlige handlinger fra Ukraina rettet mot russiske borgere og selskaper».

Ukraina og Russland har vært i bitter konflikt siden den russiske annekteringen av Krim-halvøya i 2014. Både Ukraina og EU har innført flere runder med sanksjoner mot Russland på grunn av landets rolle i den væpnede konflikten i Ukraina, som så langt har krevd minst 10.000 menneskeliv.