Kreftoffer godtar kraftig redusert erstatning fra ugressmiddelprodusent

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kreftsyke DeWayne «Lee» Johnson har gått med på at erstatningen fra Monsanto reduseres fra 2,4 milliarder kroner til 655 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommer Suzanne Bolanos i California avviste i forrige uke Monsantos krav om en ny rettssak, men reduserte erstatningskravet fra 2,4 milliarder kroner til 655 millioner kroner.

I kjennelsen lot Bolanos det være opp til Johnson å velge om han ville akseptere dette eller sette i gang en ny rettssak om hva Monsanto bør betale av erstatning i saken.

– Vi setter pris på og anerkjenner juryens kjennelse, som sender et sterkt avskrekkende budskap om Monsanto-praksisen som førte til Johnsons sykdom, skriver Johnsons advokater i en epost torsdag.

– Men, for å forhåpentligvis oppnå en endelig løsning i løpet av hans levetid, har Johnson akseptert at erstatningen reduseres i tråd med dommer Bolanos' forslag, skriver de videre.

Juryen som avsa kjennelse i saken i august, slo enstemmig fast at Monsantos opptreden var «ondskapsfull», og at selskapets ugressmidler Roundup og RangerPro bidro sterkt til Johnsons dødelige sykdom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 46 år gamle kreftsyke gartneren er en av flere hundre kreftpasienter som har saksøkt Monsanto på grunn av ugressmiddelet.

Monsantos morselskap Bayer har varslet at de vil anke kjennelsen.

– Domstolens beslutning om å redusere erstatningen med mer enn 1,6 milliarder kroner er et steg i riktig retning, sier selskapet i en uttalelse til AFP.

– Men vi mener fortsatt at kjennelsen om hvem som var ansvarlig og hvor stor erstatningen skal være, ikke støttes av verken lov eller beviser, og vi planlegger å anke saken, sier de videre.