– Gutt sto bak terrorangrep mot sikkerhetstjenestens lokaler i Arkhangelsk

Tre personer ble såret da en 17 år gammel gutt sprengte seg i et terrorangrep mot den russiske sikkerhetstjenesten FSB i Arkhangelsk i Russland, ifølge myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen andre enn selvmordsbomberen ble drept da en bombe gikk av ved inngangen til FSBs kontorer i byen, som ligger ved Kvitsjøen sør for Kolahalvøya, opplyser guvernør Igor Orlov til russiske nyhetsbyråer.

– Ifølge foreløpige opplysninger ankom en person bygningen. Han tok ut en uidentifisert gjenstand fra en bag. Etter en stund eksploderte gjenstanden i hendene hans, noe som førte til at han ble påført dødelige skader, heter det i en uttalelse fra Russlands antiterror-komité.

De tre som ble såret, er FSB-ansatte, legger komiteen til.

Føderale etterforskere anser hendelsen som et terrorangrep og har identifisert gjerningspersonen som en 17 år gammel gutt fra Arkhangelsk.

Orlov sier sikkerhetstiltakene nå skjerpes ved alle offentlige kontorer etter angrepet. Orlov var onsdag formiddag på befaring på stedet, og FSB innkalte til hastemøte.

Saken etterforskes som en terrorhendelse og for ulovlig besittelse av en eksplosiv innretning, heter det i en uttalelse.

Personvernpolicy