Sør-Sudans opprørsleder tilbake i hovedstaden etter to år

Sør-Sudans president Salva Kiir (til venstre) og opprørsleder Riek Machar (til høyre) møttes til fredssamtaler i Etiopias hovedstad Addis Abeba i juni. I forrige måned skrev de under på en fredsavtale. Foto: AP / NTB scanpix
Sør-Sudans president Salva Kiir (til venstre) og opprørsleder Riek Machar (til høyre) møttes til fredssamtaler i Etiopias hovedstad Addis Abeba i juni. I forrige måned skrev de under på en fredsavtale. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sør-Sudans opprørsleder Riek Machar er tilbake i hovedstaden Juba for å delta i en seremoni etter å ha signert fredsavtale med president Salva Kiir i september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Machar var tidligere alliert med president Salva Kiir, men de to havnet senere på kant med hverandre. Kiir skal også være til stede under onsdagens seremoni, i likhet med regionale ledere.

Seremonien finne sted for å markere at Kiir og Machar i september signerte det som ble omtalt som en «aller siste» fredsavtale. Den innebærer at Machar får tilbake stillingen som visepresident.

Det er ventet at Machar blir gjeninnsatt som visepresident under onsdagens seremoni.

Onsdagens ankomst markerte Machars første besøk i Juba på to år. Forrige gang måtte han flyktet fra kamphandlinger som brøt ut i byen idet en tidligere fredsavtale kollapset.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden