Kanye West sier han er blitt brukt i politikken

Rapper Kanye West iført caps med politisk budskap tidligere i oktober da han traff president Donald Trump i Washington. Nå er han imidlertid ferdig med politikken, sier han. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Rapper Kanye West iført caps med politisk budskap tidligere i oktober da han traff president Donald Trump i Washington. Nå er han imidlertid ferdig med politikken, sier han. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rapperen Kanye West, tidligere klar i sin støtte til USAs president Donald Trump, sier nå at han skal konsentrere seg om musikk og mote etter å ha blitt brukt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en rekke meldinger på Twitter tirsdag langer 41-åringen spesifikt ut mot konservative Candace Owens som skal ha sagt at West har designet for den såkalte «Blexit»-kampanjen, «Black Exit», som oppfordrer afroamerikanere til å forlate det demokratiske partiet. West nekter imidlertid for å ha noe med kampanjen å gjøre og sier han ikke vil ha noe med den å gjøre.

– Mine øyne er nå vidåpne, og jeg innser at jeg er blitt brukt til å spre budskap jeg ikke tror på. Jeg distanserer meg fra politikk og fokuserer helt på være kreativ, skriver han.

He sier ingenting om hvorvidt hans tidligere uttalte støtte til president Trump har endret seg.

Tidligere denne måneden møtte West Trump i Det hvite hus. Presidenten slapp nesten ikke til da rapperen holdt en usensurert enetale for pressen på Det ovale kontor. Han hadde på seg den karakteristiske capsen med påskriften «Make America Great Again», mens han på usammenhengende vis kommenterte alt fra sosialpolitikk og mental helse til miljøvern og ikke minst hvor godt han synes om den nåværende presidenten, som han takket for å ha avverget en krig med Nord-Korea.