Meny

Cate Blanchett går fra film til TV

Cate Blanchett ved ankomsten under årets BAFTA-prisutdeling i Los Angeles ved Beverly Hilton. Nå skal den prisvinnende skuespilleren bli siste av de store til å bytte til TV-serie. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dobbelt Oscar-vinner Cate Blanchett er siste i rekken av Hollywood-stjerner som signerer kontrakt for å spille en TV-serie. Hun har en rolle i «Mrs America».

Blanchett skal spille den konservative aktivisten Phyllis Schlafly, som ledet kampen mot en endring i den amerikanske grunnloven mot kjønnsdiskriminering, kalt Equal Rights Amendment (ERA). ERA skulle sørge for at alle skulle ha like muligheter uavhengig av kjønn, og endringen gikk gjennom i kongressen i 1972, men vant ikke fram fordi den fikk ikke fikk støtte fra nok delstater i USA.

Serien har ni episoder, skrevet av Dahvi Waller som var med medprodusent på «Mad Men».

FX, selskapet bak serien, opplyser at innspillingen begynner i 2019. Det blir første rolle i en amerikansk TV-produksjon for Blanchett. Den australske skuespilleren er de siste årene mest kjent for filmene «Thor: Ragnarok,» «Ocean's 8» og «The House with a Clock in Its Walls.»

(©NTB)

Populært