Medier: Amerikansk mafiaboss drept i fengselet

Den beryktede mafiabossen James «Whitey» Bulger er funnet død i fengselet, der han sonet en livstidsdom. Foto: U.S. Marshals Service/AP/NTB scanpix.
Den beryktede mafiabossen James «Whitey» Bulger er funnet død i fengselet, der han sonet en livstidsdom. Foto: U.S. Marshals Service/AP/NTB scanpix. Foto: AP

Bostons mest beryktede gangster, 89 år gamle James «Whitey» Bulger, er funnet død i fengselet der han sonet livstidsdom, angivelig drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for fengselsmyndighetene i West Virginia bekrefter dødsfallet og opplyser at det er satt i verk etterforskning.

Flere kilder opplyser til Boston Globe at den fryktede mafiabossen ble drept av en medfange, men dette er ikke offisielt bekreftet.

Bulger ble pågrepet i 2011 etter 16 år på rømmen, og to år senere ble han funnet skyldig i elleve drap og dømt til livsvarig fengsel. Drapene ble begått på 1970- og 1980-tallet, og flere av ofrene var barn av Bulgers bekjente.

Les også: Italiensk mafia lemlestet rusavhengige i forsikringssvindel

Corbyn mener russisk mafia kan ha stått bak nervegiftangrepet

Mandag ble han overført til høyrisikofengselet Hazelton i West Virginia, hvor han dagen etter ble funnet død i cellen sin.

Bulger drev sin kriminelle virksomhet med Boston som base.

Han var også informant for FBI og kan ifølge Boston Globe takke korrupte FBI-agenter for at han ikke ble pågrepet mange år tidligere.

Les også: Mafia tjener 2,6 millioner per flyktningbåt

Italiensk mafiaboss er pågrepet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden