Tidligere sykepleier tilstår drap på 100 pasienter

Niels Högel dekker ansiktet med en mappe under rettssaken som startet i Oldenburg i Tyskland tirsdag. 41-åringen, som er tidligere sykepleier, tilsto at han har drept 100 pasienter med medisiner på to tysker sykehus. Til venstre forsvarer Ulrike Baumann. Foto: Julian Stratenschulte / AP / NTB scanpix
Niels Högel dekker ansiktet med en mappe under rettssaken som startet i Oldenburg i Tyskland tirsdag. 41-åringen, som er tidligere sykepleier, tilsto at han har drept 100 pasienter med medisiner på to tysker sykehus. Til venstre forsvarer Ulrike Baumann. Foto: Julian Stratenschulte / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En tidligere tysk sykepleier som står tiltalt for drap på 100 pasienter, tilsto drapene da rettssaken begynte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da dommeren spurte Niels Högel om han var skyldig etter tiltalen, svarte 41-åringen ja.

Rettssaken, som finner sted i Oldenburg nord i Tyskland, er den største massedrapssaken i tysk historie siden andre verdenskrig. Högel står tiltalt for å med vilje ha gitt pasienter overdose av medisin, slik at han kunne redde livet deres i siste liten. I svært mange tilfeller endte det imidlertid fatalt for pasientene.

Den nå 41 år gamle mannen har allerede tilbrakt nesten ti år bak murene for to pasientdrap.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden