Khashoggis forlovede anklager Trump for å dysse ned drapssaken

Hatice Cengiz under minneseremonien for Jamal Khashoggi, som ble drept før de rakk å gifte seg. Foto: John Stillwell / PA via AP / NTB scanpix
Hatice Cengiz under minneseremonien for Jamal Khashoggi, som ble drept før de rakk å gifte seg. Foto: John Stillwell / PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Donald Trump forsøker å skjule sannheten om drapet på Jamal Khashoggi, mener kvinnen som var forlovet med den saudiarabiske journalisten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er svært skuffet over holdningen til lederne i mange land, spesielt i USA, sa Hatice Cengiz under en minneseremoni for Khashoggi i London mandag kveld.

– President Trump burde hjelpe til med å få sannheten fram og sørge for at rettferdigheten skjer fyllest. Han burde ikke tillate at drapet på min forlovede blir dysset ned, sa den tyrkiske kvinnen.

Cengiz mener at saudiarabiske myndigheter vet hvor liket er.

– Onde forbrytere og deres feige politiske herrer må stilles til ansvar, framholdt hun.

Aktuelt: – Khashoggi var bekymret før han oppsøkte konsulatet

En rekke vestlige land har reagert kraftig på at drapet, som skjedde etter at Khashoggi gikk inn i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober. Her skulle han hente dokumenter i forbindelse med at han skulle gifte seg med Cengiz.

Trump har krevd at Saudi-Arabia svarer på hva som har skjedd med Khashoggi, og etter press har landets regime innrømmet at han ble drept.

USAs president ønsker imidlertid ikke å stanse våpeneksporten til kongedømmet, som blant annet fører en blodig krig mot houthiene i Jemen.

Khashoggi fungerte tidligere som rådgiver for regimet i Saudi-Arabia, men etter at Mohammad bin Salman ble utnevnt til kronprins i fjor, dro han i frivillig eksil til USA.

Der skrev han flere kritiske artikler om landets nye kronprins for Washington Post.

Aktuelt: Erdogan: – Khashoggis drapsmenn må si hvor liket er

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden