Åpen for alle - alltid

Trump: Det er masse dårlig folk i den karavanen

Det føderale politiet i Mexico forsøkte trolig å tvinge migrantkaravanen tilbake ved å fly lavt over dem da forsøkte å krysse elva Suchiate fra Guatemala. En stor gruppe migranter hadde allerede tatt seg over på flåter av gummidekk. Foto: Santiago Billy / AP / NTB scanpix
Det føderale politiet i Mexico forsøkte trolig å tvinge migrantkaravanen tilbake ved å fly lavt over dem da forsøkte å krysse elva Suchiate fra Guatemala. En stor gruppe migranter hadde allerede tatt seg over på flåter av gummidekk. Foto: Santiago Billy / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump sier til Fox News at det er masse «dårlige folk» i karvanen på vei til USA. Han sender 5.200 soldater til grensa for å stanse dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En karavane av rundt 7.000 mellomamerikanere har de siste ukene sneglet seg gjennom Honduras, El Salvador, Guatemala og tatt seg inn i Mexico. Mange av dem flykter fra vold og forfølgelse, andre fra fattigdom i håp om å skape seg en bedre framtid i USA.

I et intervju med Fox News mandag kveld amerikansk tid uttaler president Donald Trump seg om det han på Twitter har omtalt som en invasjon av migranter.

– Når du ser på den karvanene er det i stor grad en stor prosentandel menn – unge, sterke. Mange dårlig folk, folk som er i gjenger, vi vil ikke ha dem i dette landet, sier Trump.

Sender tropper

Få timer tidligere kunngjorde Pentagon at tusenvis av soldater nå er på vei sørover for å styrke vaktholdet langs grensa mot Mexico.

– Vi vil mot slutten av uka sende over 5.200 soldater til grensa i sørvest, opplyste general Terrence O'Shaughnessy.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I intervjuet med Fox sier Trump at de som vil til USA får søke asyl som alle andre som vil til landet. Han forklarer også hvordan han skal sørge for at migrantene skal miste lysten til å ta seg over grensa til fots og bli værende med stauts som asylsøkere.

– Vi skal bygge teltbyer. Vi skal sette opp telt over alt. Vi skal ikke bygge strukturer og bruke hundrevis av millioner av dollar, vi skal ha telt, sier Trump.

Trump mener at når ryktet sprer seg om hva som venter migrantene i USA, så vil langt færre prøve lykken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Hundrevis av migranter på vei mot USA i ny karavane

Familier og barn

Ved grensa jobber allerede rundt 2.000 offentlige tjenestemenn for å avhjelpe situasjonen. Lavtflygende politihelikopter ble mandag brukt i det som trolig var et forsøk på å få folk til å snu da de vadet eller på flåter tok seg over elva Suchiate fra Guatemala inn i Mexico.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kevin McAleenan i USAs toll- og grensekontrolletat beskriver situasjonen langs grensa mellom USA og Mexico som en humanitær krise og av sikkerhetsmessige hensyn. Ifølge McAleenan er over halvparten av dem som tar seg over grensa familier og barn som kommer alene og har betalt menneskesmuglere rundt 7.000 dollar per person for å komme seg fram.

Aktuelt: Trump-familien saksøkt for svindel