Canadisk mor og sønn gjenforent 31 år etter bortføring

Lyneth Mann-Lewis fra Brampton i Ontario møtte sønnen Jermaine Mann 31 år etter at han ble bortført av barnefaren. Foto: Tijana Martin / The Canadian Press / AP / NTB scanpix
Lyneth Mann-Lewis fra Brampton i Ontario møtte sønnen Jermaine Mann 31 år etter at han ble bortført av barnefaren. Foto: Tijana Martin / The Canadian Press / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En canadisk mor fortalte mandag hvordan det var å treffe igjen sønnen hun ikke hadde sett siden han ble bortført av barnefaren, 21 måneder gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jermaine Mann (33) og moren Lyneth Mann-Lewis møttes for første gang på over 31 år i forrige uke, etter at faren ble pågrepet i USA. På en pressekonferanse tilbake i Toronto i Canada mandag brøt Mann-Lewis sammen i gråt da hun beskrev hva hun har gått gjennom.

– Det har vært en lang og hard 31-år lang reise siden sønnen min ble bortført. Jeg har gått gjennom mange harde dager, mange harde dager, sa hun.

Mann-Lewis beskrev deretter hvordan det var å se sin voksne sønn for første gang, lage mat for ham og møte vennene hans. Hun sier hun måtte klemme hardt på sønnen for å virkelig tro at det var sant, at det faktisk var ham. Sønnen gjengjeldte klemmer og kyss og kommenterte at de to har like øyne.

Morens tidligere partner Allan Mann Jr. ble fredag pågrepet i delstaten Connecticut i USA, siktet for å ha kidnappet sønnen Jeremy i 1987 mens han hadde den 21 måneder gamle gutten på besøk. I stedet for å levere sønnen tilbake, tok Mann Jr. med seg gutten til USA, skaffet seg falske identitetspapirer og bosatte seg i en forstad. Gutten vokste opp i den tro at moren hans var død.

Mann Jr. må nå først gjennom etterforskning og trolig tiltale i USA for å ha løyet til myndighetene, deretter blir han etter alt å dømme tiltalt for kidnapping i Canada. Ifølge Toronto-politiet har de aldri vært borte i noe lignende tidligere.