Åpen for alle - alltid

PLOs sentralråd trekker anerkjennelsen av staten Israel

President Mahmoud Abbas har gjort det klart at palestinerne vil avvise president Donald trumps lenge varslede fredsplan. Foto: AP / NTB scanpix
President Mahmoud Abbas har gjort det klart at palestinerne vil avvise president Donald trumps lenge varslede fredsplan. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

PLOs sentralråd (PCC) trekker anerkjennelsen av staten Israel inntil Israel anerkjenner Palestina som uavhengig stat med Øst-Jerusalem som hovedstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

PCC, som leder Den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO) mellom hver gang Det palestinske nasjonalrådet (PNC) er samlet, har også besluttet at alt sikkerhetssamarbeid med Israel inntil videre skal innstilles.

Palestinske og israelske sikkerhetsstyrker har et tett samarbeid på den israelskokkuperte Vestbredden, og en stans i dette samarbeidet kan derfor få store følger.

PCC fattet samme vedtak under sitt forrige møte i januar i år, men beslutningen ble den gang ikke fulgt opp av president Mahmoud Abbas og PLOs høyeste organ, eksekutivkomiteen.

Det er ikke kjent om Abbas vil etterkomme vedtaket i PCC denne gangen, men de palestinske myndighetenes forhold til Israel er ikke bedret siden januar.

Abbas har også gjort det klart at president Donald Trumps lenge varslede fredsplan vil bli avvist fra palestinsk side.