Russland gjentar kravet om beklagelse for Botsjkarev-fengsling

Russiske myndigheter har gjentatt sitt krav om en norsk beklagelse for fengslingen av Mikhail Botsjkarev som ble siktet av PST for spionasje. Her fra russerens løslatelse fra Oslo fengsel tidligere i oktober.
Russiske myndigheter har gjentatt sitt krav om en norsk beklagelse for fengslingen av Mikhail Botsjkarev som ble siktet av PST for spionasje. Her fra russerens løslatelse fra Oslo fengsel tidligere i oktober. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Russiske myndigheter har gjentatt sitt krav om en norsk beklagelse for fengslingen av Mikhail Botsjkarev som ble siktet av PST for spionasje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi kan ikke se på Norges handlinger som noe annet enn en provokasjon og et fiendtlig utspill. Fra begynnelsen har vi henledet oppmerksomheten mot de falske anklagene som ble brakt mot Mikhail Botsjkarev. Hittil har det ikke kommet noen unnskyldning fra norsk side, inkludert fra landets nasjonalforsamling som startet det hele, sa det russiske utenriksdepartementets talsperson Maria Zakharova i Moskva 25. oktober, ifølge Facebook-siden til den russiske ambassaden i Oslo.

Les også: Russland krever unnskyldning fra Norge

Hun la til at lignende handlinger vil ramme kreftene som arbeider for å styrke russisk-norske relasjoner og føre til andre negative konsekvenser, blant annet den parlamentariske kontakten mellom Norge og Russland.

Ifølge Zakharova er Botsjkarev nå i Moskva. Hun bemerket samtidig at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har opplyst at de vil fortsette å undersøke saken.

Personvernpolicy