Tyskland krever politiske prosesser for å investere i Syria

Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen sier at landet har strenge krav dersom de skal investere i oppbygningen av Syria. Foto: How Hwee Young via AP / NTB scanpix
Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen sier at landet har strenge krav dersom de skal investere i oppbygningen av Syria. Foto: How Hwee Young via AP / NTB scanpix

Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen sier de ikke vil investere i oppbygningen av Syria dersom det vil tjene Bashar al-Assads regime.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi vil kun bidra med investeringer i Syria dersom det gjennomføres en tilfredsstillende politisk prosess, hvor alle politiske partier deltar, sier forsvarsministeren.

Hun sier videre at en gjenoppbygging av landet som sikter mot å styrke Bashar al-Assads regime, ikke vil bli akseptert. Von der Leyen kom med uttalelsen da hun deltok på en sikkerhetskonferanse i Bahrain lørdag.

Toppmøte om Syria

Uttalelsen ses i forbindelse med Syria-konferansen som holdes i Istanbul lørdag. Tyskland, Frankrike, Tyrkia og Russland deltar på konferansen, der diskusjonene dreier seg om et eventuelt veikart for hvordan man skal finne en politisk løsning på krigen i Syria.

Statsoverhodene skal også diskutere situasjonen på bakken og den demilitariserte buffersonen i den nordvestlige provinsen Idlib, ifølge nyhetsbyrået Anadolu.

Samtidig med toppmøtet skal Tysklands statsminister Angela Merkel og Russlands president Vladimir Putin ha bilaterale samtaler hver for seg med den tyrkiske presidenten, Recep Tayyip Erdogan.

Neppe fredsavtale

Flere eksperter mener at en fredsavtale mellom partene er usannsynlig ettersom Bashar al-Assad, med støtte fra Russland og Iran, har tatt tilbake territorier som tidligere var kontrollert av opprørere.

Syriske regjeringsstyrker bombarderte opprørskontrollerte landsbyer i Idlib fredag og brøt våpenhvilen i provinsen. Sju sivile, blant dem tre barn, ble drept i artilleriangrepet, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Russland og Tyrkia ble i forrige måned enige om å danne en buffersone mellom syriske regjeringsstyrker og opprørerne i Idlib. Fristen for opprørerens tilbaketrekning var i midten av oktober, men så langt har ikke opprørerne forlatt området, ifølge eksilgruppa SOHR.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden