Mattis: – Khashoggi-drapet undergraver stabiliteten i Midtøsten

<p>USAs forsvarsminister Jim Mattis mener drapet på journalisten Jamal Khashoggi undergraver stabiliteten i Midtøsten. Foto: AP / NTB scanpix.</p><p></p>
USAs forsvarsminister Jim Mattis mener drapet på journalisten Jamal Khashoggi undergraver stabiliteten i Midtøsten. Foto: AP / NTB scanpix.

Forsvarsminister Jim Mattis sier drapet på Jamal Khashoggi undergraver Midtøstens stabilitet, og lover ytterligere amerikanske svar etter hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Med vår kollektive interesse for fred og urokkelig respekt for menneskerettighetene i tanene, må drapet på Jamal Khashoggi i en diplomatisk fasilitet bekymre oss alle, sa Mattis under et møte for arabiske ledere i Bahrain lørdag.

– Alle land som ikke følger internasjonale normer og rettsstatsprinsippet undergraver regional stabilitet på det tidspunkt der dette trengs aller mest, fortsatte han.

Den amerikanske forsvarsministeren unnlot å nevne Saudi-Arabia i tilknytning til det brutale drapet på Khashoggi. Han merket seg imidlertid at utenriksminister Mike Pompeo hadde trukket tilbake visumene til saudiaraberne som er mistenkt for å stå bak drapet, og sa at USA ville ta ytterligere grep.

Mattis var også opptatt av å understreke at Russland ikke kan erstatte USA i Midtøsten. Russland har blant annet vært en sentral alliert for president Bashar al-Assad i Syria, og landet har nektet å kritisere Saudi-Arabia etter Khasoggi-drapet.

– Russlands tilstedeværelse i regionen kan ikke erstatte den langvarige, fortsatte og transparente amerikanske forpliktelsen til Midtøsten, sa Mattis.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden