Migranter avviser Mexicos tilbud – vil fortsette marsjen til USA

Karavanen har satt sinner i kok i det innvandringskritiske republikanske partiet i USA, som vil sende minst 800 soldater til grensa mot Mexico. Det ventes at forsvarsminister Jim Mattis snart vil undertegne en ordre om å utplassere soldatene. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix
Karavanen har satt sinner i kok i det innvandringskritiske republikanske partiet i USA, som vil sende minst 800 soldater til grensa mot Mexico. Det ventes at forsvarsminister Jim Mattis snart vil undertegne en ordre om å utplassere soldatene. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flere tusen sentralamerikanske migranter har takket nei til Mexicos tilbud om midlertidig arbeidstillatelse. De vil fortsette marsjen nordover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mexicos president Enrique Pena Nieto kunngjorde nylig tiltakspakken «Dere er hjemme» i et forsøk på å stanse migrantmarsjen gjennom Mexico.

Dersom de mange tusen sentralamerikanske migrantene holdt seg i de sørlige delstatene i Mexico, ville de gjennom tiltakspakken fått tilbud om medisin, ly, utdanning og arbeid, noe som er det første steget mot permanent asylstatus i landet. Til sammen 1.700 migranter har levert asylsøknad i Mexico.

Men fredag valgte flere tusen av migrantene i den såkalte karavanen å fortsette marsjen mot USA. Karavanen er blitt stadig større etter hvert som flere har sluttet seg til underveis. Ifølge FNs anslag består den nå av rundt 7.000 mennesker.

Karavanen har satt sinner i kok i det innvandringskritiske republikanske partiet i USA, som vil sende minst 800 soldater til grensa mot Mexico. Det ventes at forsvarsminister Jim Mattis snart vil undertegne en ordre om å utplassere soldatene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden