Fem palestinere skutt og drept på Gazastripen

Palestinsk redningspersonell bærer en skadet demonstrant. Foto: AFP
Palestinsk redningspersonell bærer en skadet demonstrant. Foto: AFP

Fem palestinere er skutt og drept av israelske soldater under nye protester på Gazastripen og den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske helsemyndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire av de drepte var menn i alderen 22 til 27 år. De ble skutt på ulike steder langs det tungt bevoktede gjerdet som skiller Gazastripen fra Israel, opplyser helsedepartementet i palestinske enklaven. Ytterligere 170 mennesker er såret i forbindelse med protestene, ifølge departementets talsmann Ashraf al-Qudra.

Femtemann var en 33-åring som ble drept av israelske soldater som skjøt mot steinkastende demonstranter på Vestbredden, melder nyhetsbyrået AP. Ni andre ble skutt og såret i sammenstøtene nær Ramallah, opplyser helsepersonell.

Israel kommenterte ikke drapene, men sier at rundt 10.000 «demonstranter og bråkmakere» var samlet langs grensa på Gazastripen. Noen av dem satte fyr på dekk, mens andre «kastet granater», heter det.

Palestinere har holdt nesten ukentlige demonstrasjoner på Gazastripen siden mars. De krever at Israel hever blokaden og at de får lov til å vende tilbake til israelske områder som forfedrene flyktet fra eller ble fordrevet fra i 1948.

Over 200 palestinere er skutt og drept og tusenvis er såret av israelske soldater siden protestbølgen begynte 30. mars. Blant de drepte er det flere barn, helsearbeidere og pressefolk. Én israelsk soldat er i samme periode skutt og drept av en palestiner ved grensa til Gazastripen.

Israel anklager Hamas for å utnytte demonstrasjonene til å infiltrere Israel eller angripe israelske soldater og sivile.

Les også: Bøtelagt av Israel, samler inn til Gaza

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden