Trump mener «bombegreiene» rammer Republikanernes valgkamp

New York-politiet rykker ut til åstedet der en mistenkelig pakke ble oppdaget på et postkontor i New York fredag. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix
New York-politiet rykker ut til åstedet der en mistenkelig pakke ble oppdaget på et postkontor i New York fredag. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs president Donald Trump klager på Twitter over at pakkebombene som har skapt frykt i USA, svekker Republikanernes drivkraft foran valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Republikanerne gjør det så bra i forhåndsstemming og på meningsmålingene, og nå skjer disse «bombe»-greiene, og drivkraften svekkes kraftig – nyhetene handler ikke om politikk, tvitrer Trump fredag.

– Veldig uheldig, det som skjer. Republikanere, gå ut og stem! tilføyer presidenten.

Kort tid tidligere ble det klart at ytterligere to mistenkelige pakker er blitt funnet i henholdsvis Florida og New York. Hundrevis av tjenestemenn fra FBI, Secret Service og andre myndigheter jakter på vedkommende som står bak.

Pakkene som ble funnet fredag, bringer antallet opp i tolv på fire dager. Samtlige er adressert til Trump-kritiske samfunnstopper eller politikere, deriblant tidligere president Barack Obama. Den foreløpig siste pakken var adressert til James Clapper, USAs tidligere nasjonale etterretningssjef. Han slo fredag morgen fast at pakkebombene helt klart må karakteriseres som «innenlandsk terrorisme».

Ingen av pakkene, som har inneholdt tilsynelatende primitive rørbomber, har eksplodert.

Personvernpolicy