Mann pågrepet for å ha forsøkt å stjele Magna Carta

Salisbury-katedralens kopi av Magna Carta ble forsøkt stjålet torsdag. En mann er pågrepet og mistenkt for tyveriforsøket. Foto: AP / NTB scanpix.
Salisbury-katedralens kopi av Magna Carta ble forsøkt stjålet torsdag. En mann er pågrepet og mistenkt for tyveriforsøket. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann mistenkt for å ha forsøkt å stjele et håndskrevet eksemplar av det engelske frihetsbrevet Magna Carta er pågrepet av britisk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Wiltshire sier alarmene ved katedralen i Salisbury gikk av torsdag ettermiddag da en person forsøkte å knuse glassmonteren som omgir det historiske dokumentet.

Magna Carta er frihetsbrevet fra 1215 som fikk grunnleggende betydning for Englands statsforfatning og rettssikkerhet. Dokumentet som er utstilt ved middelalderkatedralen i Salisbury er et av fire gjenværende originale håndskrevne eksemplarer.

Ifølge politiet er Magna Carta-eksemplaret uskadd, og heller ingen personer ble skadd i hendelsen.

Manen som er pågrepet er mistenkt for forsøk på tyveri, besittelse av et «offensivt våpen» og straffbart skadeverk. Han er så langt verken identifisert eller siktet, men politiet sier han passer vitnebeskrivelser av gjerningspersonen.