Politiet undersøker om skyting i Kentucky var rasistisk motivert

En pistol ligger på bakken innenfor en politibarrikade rundt åstedet for en skyteepisode på en dagligvarebutikk i Louisville i Kentucky onsdag. Foto: AP / NTB scanpix.
En pistol ligger på bakken innenfor en politibarrikade rundt åstedet for en skyteepisode på en dagligvarebutikk i Louisville i Kentucky onsdag. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som skjøt og drepte to mørkhudede personer i en dagligvarebutikk i Kentucky i USA, forsøkte først å ta seg inn i en hovedsakelig afroamerikansk kirke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den mistenkte gjerningspersonen, identifisert som Gregory Bush, har en historikk med vold og psykisk sykdom, sier politisjef Sam Rogers i Jeffersontown. Han mener det er for tidlig å fastslå at skytingen var rasistisk motivert.

– Jeg kan ikke spekulere om motiv på nåværende tidspunkt. Vi følger alle spor i etterforskningen, uansett hvor de tar oss eller hva de involverer, sier han.

Det var etter tips fra en offentlig ansatt i Jeffersontown at politiet besluttet å undersøke om Bush oppsøkte First Baptist church i forkant av onsdagens skyting. Etter hvert fikk politiet sikret videobevis som viser at Bush var ved kirken, som ledes av en svart pastor og hovedsakelig har afroamerikanske medlemmer.

Etter å ha forsøkt å komme seg inn i kirken dro Bush videre til Kroger-butikken, der han trakk fram en pistol og skjøt en mann først i bakhodet, og så flere ganger «mens han lå på bakken». Etter det gikk han ut og skjøt og drepte en kvinne på parkeringsplassen, ifølge politiets rapport.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter dette havnet Bush i en konfrontasjon med en annen væpnet hvit mann.

Ed Harrell sier til lokalavisen Courier Journal of Louisville at han trakk fram revolveren sin etter å ha hørt skudd. I det han så gjerningsmannen gå «nonchalant» forbi, sier Harell at han spurte om hva som foregikk, hvorpå Bush skal ha svart: «Ikke skyt meg. Jeg vil ikke skyte deg. Hvite skyter ikke hvite».

Rogers sier politiet «er klar over uttalelsen».