FN-etterforsker: Khashoggi ble henrettet av Saudi-Arabia

Journalisten Jamal Khashoggi ble henrettet av Saudi-Arabia, fastslår en FN-etterforsker. Foto: AP / NTB scanpix
Journalisten Jamal Khashoggi ble henrettet av Saudi-Arabia, fastslår en FN-etterforsker. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Journalisten Jamal Khashoggi ble utsatt for en utenomrettslig henrettelse av saudiarabiske myndigheter, fastslår FNs spesialetterforsker Agnes Callamard.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Callamard, spesialetterforsker innen utenomrettslige eller vilkårlige henrettelser, sier torsdag at drapet ble utført av folk som er «høytstående nok til å representere staten».

– Jeg trenger ingen andre knyttet til drapet for å vite at dette var en utenomrettslig henrettelse, sa hun til journalister ved FNs hovedkvarter i New York.

Saudiarabisk påtalemyndighet har i en uttalelse sagt at drapet på den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi var planlagt. Han ble drept på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Uttalelsen står i sterk kontrast til hva som til nå har kommet av offentlige forklaringer fra Saudi-Arabia, som har hevdet at drapet var en ulykke som følge av en slåsskamp. Uttalelsen kom flere dager etter at saudiarabiske myndigheter hevdet at Khashoggi forlot konsulatet uskadd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden