Meny

Soros' sønn mener hatefull retorikk truer demokratiet

Den første av rørbombene ble mandag funnet i postkassen utenfor hjemmet til den ungarskfødte milliardæren George Soros i Katonah, en forstad utenfor New York. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sønnen til George Soros mener at USA er i ferd med å bli spist opp av hat, og at pakkebombene er et resultat av at meningsmotstandere blir demonisert.

I et innlegg i The New York Times refser Alexander Soros (33) en utvikling som han mener startet under Donald Trumps valgkamp i 2016, og som har ført til at faren blir utsatt for langt mer hatefulle angrep enn tidligere.

– Nå har vi forsøk på bombeangrep. Samtidig som ansvaret ligger på personen eller personene som sendte disse dødelige innretningene til min families bolig og til Obama og Clintons kontorer, kan jeg ikke unngå å se en sammenheng til den nye normalen med politisk demonisering som hjemsøker oss i dag, skriver Soros.

Han viser blant annet Trumps siste TV-reklame før valget, som var et angrep på tre jødiske samfunnstopper: Sentralbanksjef Janet Yellen, toppsjefen i Goldman Sachs, Lloyd Blankfei, og hans egen far, milliardæren George Soros.

– En ånd var sluppet ut av flasken, og det kan ta generasjoner å putte den inn igjen, skriver Soros, som er styreleder i stiftelsen Open Society Foundation.

Han framholder også at utviklingen ikke bare gjelder USA, men at det også i andre deler av verden er blitt «normalt» å utsette meningsmotstandere for personangrep, hatefulle meldinger i sosiale medier og dødstrusler.

Samtidig kommer han med en klar oppfordring før mellomvalget i USA om to uker.

– Et første steg vil være å stemme for å avvise de politikerne som på kynisk vis er ansvarlige for å undergrave institusjonene til vårt demokrati. Vi må gjøre det nå før det er for sent, skriver Alexander Soros.

Populært