Meny

New York Times: Trump bruker usikret mobiltelefon

Til amerikanske sikkerhetstjenesters store fortvilelse, bruker USAs president Donald Trump en usikret mobiltelefon privat. Mobilen inneholder alle hans personlige kontakter og sikkerhetstjenester er overbevist om at både kineserne og russerne avlytter telefonen jevnlig. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
President Donald Trump bruker en usikret iPhone og amerikanske sikkerhetstjenester er overbevist om at Russland og Kina avlytter den, melder New York Times.

Trump fortsetter å bruke en usikret iPhone til tross for en rekke advarsler fra amerikanske sikkerhetstjenester, skriver den amerikanske storavisen.

Ifølge avisens kilder bruker kinesiske myndigheter informasjonen de innhenter for å myke opp den pågående handelskrigen mellom de to landene. Russlands avlytting skjer mer rutinemessig ettersom Trump og den russiske presidenten Vladimir Putin kommer godt overens, ifølge avisen.

Den Twitter-glade presidenten har til sammen tre iPhoner, hvorav to av dem er sikret av sikkerhetstjenesten NSA. Den tredje telefonen, som inneholder alle hans personlige kontakter, er hans foretrukne telefon.

Trumps forgjenger, Barack Obama, brukte også telefoner fra Apple, men de kunne ikke brukes til telefonsamtaler eller fotografering og ble kun brukt til å motta eposter fra en sikret server. Obama kunne heller ikke sende SMS med iPhonene han brukte som president.

Aktuelt: Trump etter pakkebombene: – Mediene må stanse sin «endeløse fiendtlighet»

Populært